LUNCH LECTURE WITH PATENT- OCH REGISTRERINGSVERKET

Att jobba med immaterialrätt och framtidens teknik - Yrkesspaning med Patent- och registreringsverket (PRV) och Ericsson

Letar du efter ett framtidsyrke? Då föreslår vi framtidens teknik. Patent- och registreringsverket (PRV) är myndigheten för immaterialrätt. Här jobbar vi bland annat med teknik i framkant och innovationer för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Som patentingenjör är det du som allra först får se vad Sveriges uppfinnare, företag och forskare arbetar med. Innovationer är ofta starkt förknippade med en patentansökan. När du handlägger en ansökan är det morgondagens teknik du har framför dig. Du får dessutom en gedigen internutbildning till patentingenjör, där även juridik och språk ingår. I PRV:s uppdrag ingår även att höja kunskapsnivån om immaterialrätt hos allmänhet, företag och organisationer, varför det även finns möjlighet att jobba med utbildning och kunskapsspridning.

Välkommen till en föreläsning om immaterialrätt med Patent- och registreringsverket (PRV) och Ericsson. Visste du att Sverige är ett av världens allra mest innovativa länder? WIPO Global Innovation Index 2022 rankade oss som nummer tre i världen. Svenska företag vet att kunskap om immaterialrätt krävs för att gå från en idé till innovation. Därför är Sverige ett land som gör bra ifrån sig på många immaterialrättsliga områden; från musik till patenterade uppfinningar inom 5G, AI, självkörande fordon och mycket mer. Denna föreläsning kommer att ge er en överblick över immaterialrätt och vilka fördelar som finns för den som känner till, och strategiskt utnyttjar sina rättigheter. Du kommer få en inblick i vad en patentingenjör på PRV arbetar med och varför det är ett självklart karriärsalternativ för dig som är analytiskt lagd och gillar teknik som ännu inte sett dagens ljus. Vi ser fram emot att träffa ingenjörer inom samtliga teknikområden. PRV måste kunna ta beslut om mer eller mindre komplexa patentansökningar från alla sorters uppfinnare, från skruvmejseltillverkare till AI-utvecklare.

The first 50 to sign up for this event will get free lunch!

THIS EVENT WILL BE HELD IN SWEDISH

Location: C3 Campus Valla

When: 2023-01-31 12:15 - 13:00

Signup period: 2023-01-16 until 2023-01-19

Only 90 people are allowed to attend this event

Sign up here!