Dagar Timmar Minuter Sekunder
Till den 9 februari 2021LARM2021 blir digitalt! Läs mer här!

LARM2021 - En digital mässa

Tisdagen den 9 februari kommer LARM för första gången någonsin anordnas som en digital mässa på LARMs virtuella plattform. Detta möjliggör bland annat att du som student kommer kunna knyta värdefulla kontakter inför framtiden var du än befinner dig. En digital mässa fungerar likt en fysisk, med skillnaden att du istället samtalar med utställare via chatt- och videosamtal. Innan själva mässan äger rum får du som student möjligheten att skapa din egen profil för att kunna läsa på om de olika utställarna i deras virtuella montrar. I utställarnas montrar finner du bland annat eventuella lediga jobbmöjligheter, information om utställaren, svar på vanliga frågor och i vissa fall även en beskrivande video. På själva mässdagen kommer du att kunna chatta med företag, titta på vår alldeles egna livestream samt vinna fräsiga priser i våra tävlingar!

 

 

Hur kommer jag åt mässan?

Den digitala mässan kommer att äga rum på LARMs virtuella plattform via Graduateland. Nedan finner du länken till mässan, där du även kan skapa din profil redan idag! 

 

Kom åt mässan här: https://fair.larm.lintek.liu.se/sv/event/4587

 

Tävlingar

Vi kommer ha en stor tävling som börjar under pre-LARM och pågår hela vägen fram till mässans slut med höjdpunkt under själva mässdagen. 

Hur fungerar då tävlingen, kanske du undrar? Jo, under pre-LARM och mässdagen kommer flera event och aktiviteter att anordnas, dessa kommer vara värda olika många poäng. Poäng samlar du lätt genom att gå på dessa event och utföra aktiviteterna. Under pre-LARM kan det vara saker som att gå på lunchföreläsningar, kvällsevent och att anmäla sig till kontaktsamtal. Under mässdagen kan det exempelvis vara att du ska chatta med företag, besöka företagsmontrar och mycket. I slutet kommer alla poäng du samlat bli din lott i ett stort lotteri där vi delar ut flera fina priser. Vad sägs till exempel om hörlurarna Sony WH-1000MX3 och Apple Airpods pro eller högtalaren JBL Charge 4? Ju fler poäng du lyckas samla desto större är din chans till vinst. De tre studenter som utlottas först kommer få förmånen att välja bland våra tre toppriser. Första plats får välja mellan alla tre toppriser, andra plats bland de två kvarvarande, och tredje får det sista priset kvar. Resterande priser kommer lottas ut utan förmånen att välja. Det kommer även delas ut pris till den student som lyckats samla ihop flest poäng totalt.

Självklart kommer det även finnas en del mindre tävlingar att delta i under pre-LARM och mässdagen med finfina priser. Mer info om exakt upplägg kommer komma under pre-LARM i slutet på januari!

 

Fika och goodiebags 

Vad vore en mässa utan gratisgrejer, godsaker och kaffe? För att förhöja mässupplevelsen av LARM2021 kommer det finnas möjlighet till att beställa hem en box med fika tillsammans med en goodiebag som kan hämtas upp på mässdagen vid ett antal specifika upphämtningsplatser belägna vid de stora studentområdena i både Linköping och Norrköping. 

Fikaboxen innehåller både drick- och ätbara godsaker från LARM2021 samarbetspartners. Några exempel är mineraldryck, bars och fikabröd. Goodiebagen består av produkter från bland annat campushallen och från flera av företagen som kommer medverka på mässan. Den kommer innehålla både värdecheckar samt saker som gynnar er studenter i studierna och vardagen. Mer ingående information på vad som kommer finnas i goodiebagen och fikaboxarna kommer på LARMs sociala medier, så håll utkik där. Självklart är allt GRATIS! Då det finns ett begränsat antal är det först till kvarn som gäller. Formuläret för att beställa dessa skönheter kommer läggas ut den 27:e Januari.

Pga rådande omständigheter vill vi trycka på att utlämningen av fikaboxarna och goodiebagen kommer ske enligt noggranna rutiner, inget kommer lämnas åt slumpen. 

 

pre-larm

Pre-LARM startar den 28/1 och pågår i 10 dagar fram till själva mässdagen. Dessa dagar kommer vara fyllda av spännande event tillsammans med några av våra utställare!

Schema pre-LARM

28/1 - CV-granskning med Randstad

29/1 – Lunchföreläsning med Scania

1/2 – Lunchföreläsning med Patent- och Registreringsverket

3/2 - Digital mångkamp med Toyota

4/2 – Lunchföreläsning med Sectra

5/2 - Lunchföreläsning med Vricon

 

Mässdagen

Kl 9.30 på mässdagen kommer en invigningsceremoni att hållas där LARM2021:s projektgrupp och alla viktiga event under dagen presenteras. Det vill du inte missa!

Schema mässdagen 9 februari

9.00 – Mässan öppnar

9.30-9.50 – Invigningsceremoni

10.00-10.45 – Inspirationsföreläsning

11.00-11.30 - Live presentation med Toyota

11.30-12.00 - Live presentation med RUAG

12.00-12.45 – Panelsamtal

13.00-13.30 - Live presentation med Scania

13.45-14.30 - Panelsamtal

14.45-15.15 - Live presentation med Exsitec

15.30-16.00 - LARM studio – sammanfattning av dagen

16.00 – Mässan stänger

 

Förbered dig inför mässan!

Mässdagen kommer äga rum den 9 februari 9.00 - 16.00, men du kan redan idag skapa ett konto och börja studera vilka företag som kommer till mässan. Följande kan göras redan idag för att förbereda dig inför mässdagen: 

 1. Skapa en profil på LARMs virtuella plattform genom att trycka här. Välj “Gå med”, sedan “Skapa en användarprofil” och sen “Skapa en profil med LiU studentkonto” och fyll i efterfrågad information. 
 2. Registrera dig för mässan genom att trycka på “Registrera” här
 3. Fyll i din profil noggrant, lägg gärna in en bild för att ge ett mer professionell intryck mot utställarna.
 4. Klicka runt och bekanta dig med utställarna innan själva mässdagen för att se vilka just du är intresserad av. Läs även på om utställarna för att bli väl förberedd inför eventuella samtal under mässdagen. 
 5. Besök mässan den 9 februari för att söka jobb, samtala med utställare, titta på live presentationer och knyta nya kontakter inför framtiden!

För mer information om hur du går på en digital mässa klicka här

De 50 första att skapa sin profil får varsin julfika på pressbyrån, så skynda att skaffa ditt konto redan nu!  

 

Tips inför en digital mässa

För att få ut så mycket som möjligt av mässan är det viktigt att vara väl förberedd. Nedan finner du några tips på hur du kan bli detta: 

 • Läs på om utställarna du är intresserad av i deras virtuella montrar och på deras hemsidor
 • Fyll i din profil utförligt, din profil kommer vara synlig för företagen och kommer även lägga grunden för att räkna ut den matchnings-poäng som avgör hur väl du matchar vad företag söker 
 • Formulera relevanta frågor du vill ta upp med utställarna som intresserar dig 
 • Förbered hur du vill introducera dig själv för utställarna så att dina bästa egenskaper och färdigheter, relaterade till utställarens önskemål, kommer fram

 

 

Tips under mässdagen

Mässdagen kommer vara full av aktiviteter, presentationer, personliga samtal, tävlingar och liknande. Nedan kommer därför några tips på hur du kan optimera din mässdag så du får ut så mycket som möjligt:

 • Filtrera utställare efter hur väl de matchar vad du söker, för att göra detta bör du i förväg fyllt i din profil utförligt!
 • Be utställarna initiera video- / röstsamtal. Utställare kan starta video- / röstsamtal, så om du känner att du bättre kan presentera dig muntligt än via skrift är det bara att fråga utställaren om det är okej att inleda ett samtal
 • Filtrera utställare efter antal aktiva chattar. Det går att filtrera utställare på antal aktiva chattar, du kan på så sätt lätt hitta utställare du inte behöver vänta för att kunna prata med.

 

 

Klimatkompensering

På LARM arbetar vi kontinuerligt med hållbarhet och hittar nya sätt att minska vår koldioxidutsläpp. Genom att inkludera koldioxidkompensation i anmälningsavgiften för utställare bidrar alla utställare också. Vi har ett partnerskap med klimatkompensera.se och kommer att delta i två projekt i år som är Gold Standard-certifierade.